EU vil ikke regulere digitale valutaer som Bitcoin

EU vil ikke regulere digitale valutaer som Bitcoin
JOSEPH YOUNG | 26. JANUAR 2016 | 5:30
Den europeiske union, en politisk-økonomisk union av 28 europeiske medlemsland, har offisielt annonsert under en høring om virtuelle valutaer i Europaparlamentet at de ikke er interessert i å regulere digitale valutaer som bitcoin ennå.

I løpet av de Bitcoin Loophole

I løpet av de siste månedene har EU, i samarbeid med internasjonale rettshåndhevende organer, viet en betydelig allokering av sin virksomhet i å utforske anvendelsen av bitcoin på det mørke nettet. Spesielt har organisasjonen undersøkt Bitcoin Loophole Erfaringer Norge 2018 – Svindel eller ikke? bruken av bitcoin ved kjøp av ulovlige varer som våpen og narkotika, og hackingsgrupper som DD4BC som krevde ransoms i bitcoin.

«Den operasjonelle aktiviteten, som ble startet av Østerrike, ble støttet av Europols europeiske kriminaltekniske senter (EC3) og Joint Criminal Crime Action Taskforce (J-CAT). Operasjonsmøter ble organisert i Haag for å diskutere og planlegge koordinert rettshåndhevelse mot DD4BC, sier Europol .

Uansett det økende antall «kriminelle» aktiviteter som involverer digitale valutaer, inkludert bitcoin, uttalte EUs europeiske kommisjon og dets eldre finansielle tjenestemann Olivier Salles at det er for tidlig å pålegge ulike forskrifter og finanspolitikk på bitcoin, da teknologier er lette å mislykkes når regulert.

«Det er lett å mislykkes når du regulerer, du kan være for tidlig og for sent. Fra Europakommisjonens perspektiv er vi mer på overvåkingssiden, sier Salles til en høring om virtuelle valutaer i Europaparlamentet. «Vi vil forstå bedre hva som skjer,» la han til.

Som vist i forbindelse med implementeringen av bitcoin regulatorisk lisens BitLicense utarbeidet av New York Department of Financial Services, kunne strenge forskrifter og begrensninger på sirkulasjonen av digitale valutaer og oppstartsoperasjoner potensielt føre til lukning og opphør av bitcoin oppstart og tjenester i enkelte regioner .

EU mener imidlertid at den digitale valutaen har potensial til å utvikle seg til en svært forstyrrende teknologi som kan forvandle den konvensjonelle finanssektoren. Jakob von Weizsaecker, et tysk sentermedlem i det europeiske parlamentet, foreslo videre onlinebetrug organisasjoner, myndigheter og lovgivere for å forstå blockchain-teknologien før den blir vanligere.

OECDs klubb for rik nasjonalsekonom Sean Ennis uttalte også at peer to peer-utlån og desentraliserte teknologier kan gjøre det mulig for næringer å innovere og vokse med en betydelig raskere rate.

«Jeg er veldig beskjeden om potensialet for regulering,» sier Ennis, og sier rapporten fra Det internasjonale pengefondet om virtuelle valutaer og distribuert ledgerteknologi.

IMF tidligere i måneden utgav en rapport med tittelen «Virtuelle valutaer og Beyond: Initial Considerations» for å utforske de unike brukssaken til bitcoin og mulige reguleringspolitikker som kunne implementeres over hele verden.

«Utviklingen av effektive regulatoriske svar på VC er fortsatt på et tidlig stadium. VC er vanskelige å regulere ettersom de kutter over ansvaret til ulike etater på nasjonalt nivå, og opererer på en global skala. Mange er ugjennomtrengelige og opererer utenfor det konvensjonelle finansielle systemet, noe som gjør det vanskelig å overvåke operasjonen. Tilsynsmyndigheter har begynt å takle disse utfordringene, med en rekke tilnærminger over land, «les en del av rapporten.